nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Han kommer närmast från Riksteatern och har ett stort intresse för miljö- och klimatfrågor. FOTO: Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen rekryterar ny kanslichef

Naturskyddsföreningens nya kanslichef arbetar för närvarande som teaterchef på Riksteatern.

  • Annons 1

Måns Lagerlöf har verkat som ledare i scenkonstbranschen i 16 år. För närvarande som teaterchef för Riksteatern, och dessförinnan som VD för Örebro länsteater. Under hans ledning har Riksteatern genomfört flera projekt relaterade till klimat och miljö.

Inför klimattoppmötet i Paris 2015 skapade och genomförde Riksteatern projektet ”Run for your life”, ett 21 dagar långt, livestreamat stafettlopp från Kiruna till Paris, som engagerade de flesta större organisationer inom miljörörelsen.

Rapporterar till generalsekreteraren

– Jag är jätteglad över rekryteringen av Måns Lagerlöf. Han har en gedigen erfarenhet av ledarskap på alla nivåer och av att arbeta med såväl strategisk verksamhetsutveckling och målstyrning som HR-frågor i komplexa organisationer och tillsammans med ideella krafter. Samtidigt har han erfarenhet av att arbeta med projekt som rör miljö och klimat, säger Karin Lexén, generalsekreterare för Naturskyddsföreningen.

Kanslichefen arbetar nära och rapporterar till Naturskyddsföreningens generalsekreterare, och utgör ett centralt stöd för arbetet med att driva och utveckla Naturskyddsföreningens verksamhet.

Ökat engagemang för klimatet

Uppgiften är att leda kansliets interna, operativa arbete och att ha ett strategiskt ansvar för den organisation som krävs för att verkställa Naturskyddsföreningens mål. Föreningen företräds utåt av dess ordförande och generalsekreterare.

– De sista tio åren har mitt engagemang i allt högre grad handlat om miljö och klimat. Att nu få möjligheten att arbeta med Sveriges viktigaste miljöorganisation som dessutom bärs av en stark folkrörelse är fantastiskt. Jag ser mycket fram emot det här uppdraget, säger Måns Lagerlöf.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4