nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Naturskyddsföreningen kräver mer pengar till miljön

  • Annons 1

Miljöbudgeten måste fördubblas för att klara riksdagens miljömål. Det anser Naturskyddsföreningen som nu uppmanar regeringen att avsätta mer pengar för miljön genom att utöka miljöbudgeten från 4,5 till 9 miljarder kronor. Naturskyddsföreningen presenterar också en lista på förslag till vad pengarna kan satsas på. De föreslår bland annat att utöka skyddet för att bevara den biologiska mångfalden, att återuppbygga och restaurera våtmarker längs Östersjökusten, att förstärka forskningen kring havsmiljöerna samt att satsa 1 miljard kronor årligen i så kallade Klimp-bidrag för att främja kommunernas klimatarbete.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nobelpristagare anser att klimatmötet ska avbrytas

Båda Nobelpristagarna i ekonomi anser att det viktigaste för klimatet är att sätta igång med åtgärder som leder framåt. Nu. Handlingsförlamningen är det största problemet. Paul Romer anser att en bra start är att något större land fattar beslut om koldioxidskatt. William Nordhaus rekommenderar att klimatmötet i Katowice ajourneras och att en mindre grupp diskuterar sig fram till vilka mekanismer som kan ge resultat.