nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Naturskyddsföreningen kräver mer pengar till miljön

  • Annons 1

Miljöbudgeten måste fördubblas för att klara riksdagens miljömål. Det anser Naturskyddsföreningen som nu uppmanar regeringen att avsätta mer pengar för miljön genom att utöka miljöbudgeten från 4,5 till 9 miljarder kronor. Naturskyddsföreningen presenterar också en lista på förslag till vad pengarna kan satsas på. De föreslår bland annat att utöka skyddet för att bevara den biologiska mångfalden, att återuppbygga och restaurera våtmarker längs Östersjökusten, att förstärka forskningen kring havsmiljöerna samt att satsa 1 miljard kronor årligen i så kallade Klimp-bidrag för att främja kommunernas klimatarbete.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.