nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Naturskyddsföreningen kräver mer pengar till miljön

  • Annons 1

Miljöbudgeten måste fördubblas för att klara riksdagens miljömål. Det anser Naturskyddsföreningen som nu uppmanar regeringen att avsätta mer pengar för miljön genom att utöka miljöbudgeten från 4,5 till 9 miljarder kronor. Naturskyddsföreningen presenterar också en lista på förslag till vad pengarna kan satsas på. De föreslår bland annat att utöka skyddet för att bevara den biologiska mångfalden, att återuppbygga och restaurera våtmarker längs Östersjökusten, att förstärka forskningen kring havsmiljöerna samt att satsa 1 miljard kronor årligen i så kallade Klimp-bidrag för att främja kommunernas klimatarbete.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.