nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nationell strategi för energieffektiva byggnader

Sverige behöver öka energieffektiviteten i befintliga byggnader. Nu ska Boverket och Energimyndigheten ta fram ett förslag till en nationell strategi för att öka energiprestandan genom renoveringar.

  • Annons 1

Strategin ska innefatta renovering av både bostadshus och lokaler, och ska gälla både offentligt och privat ägda byggnader. En viktig del i myndigheternas uppdrag är att ta fram förslag på styrmedel och insatser som stimulerar kostnadseffektiva totalrenoveringar som både minskar den energi som levereras per ytenhet till en byggnad och den slutliga energianvändningen per ytenhet. Förslaget ska tas fram i samråd med fastighetsägare, byggindustrin, finansinstitut och andra berörda aktörer.

I Sverige används omkring 40 procent av den slutliga energianvändningen i hushåll och i servicesektorn. Hälften av den energin används för uppvärmning och varmvatten i bostäder och lokaler.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Glad sommar!

Sommartider är semestertider. Miljö & Utvecklings webbredaktion stänger därför bevakningen för att ta sommarledigt. En riktigt skön och stärkande sommar önskar vi alla våra läsare. Vi återkommer igen den 9 augusti.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Här finns miljöjobben

Ny statistik från SCB

Miljöbranschen har växt med 5 600 jobb sedan 2004. Allra flest arbetar med avfallshantering och förnybar energi, enligt statistik från SCB.