nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Nationell åklagarkammare för miljöbrott blir verklighet

  • Annons 1

Ett problem som många miljöåklagare brottats med är att de inte får tid att jobba med miljöbrott. Men nu blir det bättring. Från och med januari nästa år inrättas en nationell åklagarkammare för bekämpning av både miljö- och arbetsmiljöbrott. En arbetsgrupp jobbar nu med detaljerna kring den nya kammaren; var den ska ligga, vilka typer av ärenden som ska handläggas och hur den rent organisatoriskt ska bemannas. Den 1 december ska arbetsgruppens förslag vara färdigt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.