nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Näringslivet på toppmöte – ska konkretisera hållbarhetsmålen

I slutet av februari kommer näringslivstoppar och hållbarhetsforskare att träffas i Göteborg. Målet är att tillsammans börja arbeta med FNs 17 hållbarhetsmål och hitta lösningar som gör att målen kan förverkligas.

  • Annons 1

Mötets mål är att få fart på de ”banbrytande samarbeten” som FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon menar är avgörande för världens chans att uppnå de 17 målen i Agenda 2030. Värd för mötet är Chalmers tekniska högskola.

– Utvecklingen har bromsats av att var och en i alldeles för hög utsträckning har tagit sin egen väg. Nu lägger vi in en ny och gemensam växel på vägen mot hållbarhet, säger Chalmers styrelseordförande Lena Treschow Torell.

I Göteborg vill man etablera ett forum på toppnivå, ett Iniatives Forum (SIF). Forumet ska medverka till att lösningar baserade på befintlig forskning förverkligas i bilaterala överenskommelser eller i direkta partnerskap mellan privata och offentliga aktörer.

Här kan du läsa mer

SDSN NE Launch Event February 25th and 26th, 2016

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4