nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Nannan Lundin till Gröna städer

Energi- och klimatexperten Nannan Lundin ska undersöka hur en systeminnovationsdriven Agenda 2030 kan bidra till utvecklingen av hållbara och smarta städer.

Nannan Lundin
  • Annons 1

Organisationen Gröna Städer grundades förra året för att stimulera ett ökat samarbete mellan företag och organisationer när det gäller en hållbar samhällsbyggnadsutveckling. Ett fokusområde är systeminnovationsdriven Agenda 2030.

Nannan Lundin är nationalekonom och har tidigare arbetat som huvudsekreterare inom Grön omställning och konkurrenskraft på Framtidskansliet inom Statsrådsberedningen. Hon har också deltagit aktivt i Regeringskansliets strategiska arbete med Agenda 2030.

För Gröna Städer kommer hon bland annat att skriva två analysrapporter och genomföra en större workshop arrangerad av Gröna Städer, där beslutsfattare från Sveriges, kommuner, landsting, regering och myndigheter kommer att involveras i arbetet med en systeminnovationsdriven Agenda 2030. Arbetet sker med stöd av Vinnova.

– För mig är Agenda 2030 en strategisk fråga för det svenska näringslivets konkurrenskraft och för svenska städers innovationskraft och attraktionskraft, säger Nannan Lundin.

 

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4