nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Myror och gräshoppor i framtidens lunchmacka

Glöm ost och salami. I framtiden äter vi istället gräshoppor och myror på smörgåsen. Det menar Brödinstitutet som skapat framtidens lunchmackor. Här hittar du recepten.

  • Annons 1

Ska vi minska vår klimatpåverkan gäller det även att ändra på kosten. Det menar Brödinstitutet som med initiativet Bread the future vill sprida kunskap om vad vi kan äta utan att orsaka stora koldioxidutsläpp. Tillsammans med bland annat bagaren Johan Sörberg och kocken Paul Svensson har de tagit fram recept på framtidens klimatsmarta lunchmackor. Vad sägs exempelvis om gräshoppstoast, larvmacka eller algfralla? Mellan den 1 och 12 februari ger de sig ut på en skolturné där ungdomar får chansen att betygsätta lunchmackorna. En matig macka i stället för en svensk standardlunch reducerar utsläppet av CO2-ekvivalenter med sju åttondelar, enligt Brödinstitutet.

Är du sugen på att prova? Här hittar du recepten

Taggar:,

Kommentarer

1 reaktion till “Myror och gräshoppor i framtidens lunchmacka”

  1. Göran Silfverling skriver:

    Vanlig skogsmyra är syrlig och god, ungefär som klassisk prickig korv, och innehåller väl proteiner i samma omfattning.

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4