nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mycket farligt avfall i soporna

  • Annons 1

Kring 4 600 ton farligt avfall hamnar varje år i soppåsen istället för att samlas in, enligt en undersökning från RVF – Svenska Renhållningsverksföreningen. Kunskapen om vad som är farligt avfall och hur det ska hanteras är hög, nio av tio uppgav att de oftast lämnade sitt avfall på rätt sätt. Men bekvämlighet och känslan av att den egna insatsen inte spelar någon roll hindrar många från att lämna in sitt avfall.

– Den samlade mängden farligt avfall är inte stor, men det är viktigt att det samlas in separat för att inte störa återvinningen, säger RVFs vd Weine Wiqvist.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.