nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mycket farligt avfall i soporna

  • Annons 1

Kring 4 600 ton farligt avfall hamnar varje år i soppåsen istället för att samlas in, enligt en undersökning från RVF – Svenska Renhållningsverksföreningen. Kunskapen om vad som är farligt avfall och hur det ska hanteras är hög, nio av tio uppgav att de oftast lämnade sitt avfall på rätt sätt. Men bekvämlighet och känslan av att den egna insatsen inte spelar någon roll hindrar många från att lämna in sitt avfall.

– Den samlade mängden farligt avfall är inte stor, men det är viktigt att det samlas in separat för att inte störa återvinningen, säger RVFs vd Weine Wiqvist.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.