nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mount Everest ska storstädas

Mount Everest håller på att bli världens högst belägna soptipp. Nu ska internationella och svenska äventyrare frakta ned cirka tio ton skräp för källsortering.

  • Annons 1

Åtta till tio ton skräp ska fraktas ned från 8 500 metersnivån till baslägret på 5 450 meters höjd för att källsorteras och omhändertas. Tanken är att det inte endast ska vara ett engångsprojekt utan att Nepal med hjälp av projektet ska kunna bygga upp en infrastruktur för att systematiskt hantera nedskäpningsproblematiken och säkerställa Mount Everest som turistmål.

Bakom projektet står den ideella organisationen eco Himal och Everest Summiteers Association, de nepalesiska bergsbestigarnas fackliga organisation.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.