nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mount Everest ska storstädas

Mount Everest håller på att bli världens högst belägna soptipp. Nu ska internationella och svenska äventyrare frakta ned cirka tio ton skräp för källsortering.

  • Annons 1

Åtta till tio ton skräp ska fraktas ned från 8 500 metersnivån till baslägret på 5 450 meters höjd för att källsorteras och omhändertas. Tanken är att det inte endast ska vara ett engångsprojekt utan att Nepal med hjälp av projektet ska kunna bygga upp en infrastruktur för att systematiskt hantera nedskäpningsproblematiken och säkerställa Mount Everest som turistmål.

Bakom projektet står den ideella organisationen eco Himal och Everest Summiteers Association, de nepalesiska bergsbestigarnas fackliga organisation.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.