nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Mount Everest ska storstädas

Mount Everest håller på att bli världens högst belägna soptipp. Nu ska internationella och svenska äventyrare frakta ned cirka tio ton skräp för källsortering.

  • Annons 1

Åtta till tio ton skräp ska fraktas ned från 8 500 metersnivån till baslägret på 5 450 meters höjd för att källsorteras och omhändertas. Tanken är att det inte endast ska vara ett engångsprojekt utan att Nepal med hjälp av projektet ska kunna bygga upp en infrastruktur för att systematiskt hantera nedskäpningsproblematiken och säkerställa Mount Everest som turistmål.

Bakom projektet står den ideella organisationen eco Himal och Everest Summiteers Association, de nepalesiska bergsbestigarnas fackliga organisation.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.