nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Morphic levererar bränsleceller till London

  • Annons 1

Morphics dotterbolag Exergy Fuel Cells har blivit utvalt att som en av två aktörer leverera bränsleceller till ett pågående infrastrukturprojekt i London. Projektet går ut på att utrusta temporära kraftanläggningar i gatumiljö med bränsleceller. Till skillnad mot traditionella dieselgeneratorer ger dessa varken upphov till föroreningar eller oljud.

– Projektet har flera syften. För det första vill vi helt eliminera föroreningar och oljud från den här typen av generatorer. För det andra vill vi öka medvetenheten om alternativa energikällor i allmänhet och vätgas i synnerhet. Vi kommer även att aktivt dela med oss av våra kunskaper till andra lokala myndigheter som vill införa liknande teknik, säger Omoniyi Giwa, Program Manager vid Transport of London i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.