nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Morphic levererar bränsleceller till London

  • Annons 1

Morphics dotterbolag Exergy Fuel Cells har blivit utvalt att som en av två aktörer leverera bränsleceller till ett pågående infrastrukturprojekt i London. Projektet går ut på att utrusta temporära kraftanläggningar i gatumiljö med bränsleceller. Till skillnad mot traditionella dieselgeneratorer ger dessa varken upphov till föroreningar eller oljud.

– Projektet har flera syften. För det första vill vi helt eliminera föroreningar och oljud från den här typen av generatorer. För det andra vill vi öka medvetenheten om alternativa energikällor i allmänhet och vätgas i synnerhet. Vi kommer även att aktivt dela med oss av våra kunskaper till andra lokala myndigheter som vill införa liknande teknik, säger Omoniyi Giwa, Program Manager vid Transport of London i ett pressmeddelande.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.