nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Modell för hållbart samarbete testad

Ebba Brink, Lunds universitet.

Med hjälp av ett antal frågor förbättrades samarbetet mellan kommuntjänstemän och forskare i ett hållbarhetsprojekt. Det visar en studie från Lunds universitet.

  • Annons 1

Med hjälp av ett antal frågor förbättrades samarbetet mellan kommuntjänstemän och forskare i ett hållbarhetsprojekt. Det visar en studie utförd av Ebba Brink, Lunds universitet.

Frågorna är framtagna av tyska forskare, och ska besvaras både före och under projektet. Enligt Ebba Brink, som arbetar som forskare på Centre for Sustainability Studies, fanns det fördelar med att använda de tyska frågeställningarna.

– Med hjälp av modellen kunde vi justera vårt arbetssätt och därmed förbättra samarbetet. Vi bjöd in kommunrepresentanterna i det vetenskapliga arbetet, samtidigt som vi fick en bättre förståelse för hur man jobbar med miljöfrågor i en kommunal organisation, säger hon.

Modellen ska bland annat se till att det aktuella hållbarhetsproblemet blir tydligt definierat och att resultatet blir användbart för både samhället och forskarna.

Det projekt som fungerade som fallstudie var ett samarbete kring ekosystemtjänster mellan sju skånska kommuner och fyra universitet.

Studien heter On the road to ‘research municipalities’: analysing transdisciplinarity in municipal ecosystem services and adaptation planning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4