nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mobiltillverkare energimärker laddare

  • Annons 1

Flera mobiltillverkare har lanserat en gemensam energimärkning för mobilladdare som talar som hur mycket energi laddaren drar när den är inkopplad i nätuttaget efter att den har laddat klart.

Laddarna märks med mellan en till fem stjärnor, fem för de mest energisnåla och en för de som själ mest energi. Alla företagens laddare ska märkas och på deras webbsidor kan man också gå in och jämföra energiförbrukningen. Systemet är baserat på EU kommissionens energistandard för mobilladdare och amerikanska märkningen Energy Star. Bakom står LG, Motorola, Nokia, Samsung Electronics och Sony Ericsson.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4