nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mobil kärltömmare testas på kyrkogård

  • Annons 1

Famico AB har tillsammans med Håjums begravningsplats utvecklat en kärltömmare med traktorfäste. Här i töms miljöstationernas plastkärl i en delad tömmare med två lock. Innehållet töms sedan i sin tur på kompost eller i container för vidare transport. Kärltömning och öppning och stängning av locken görs med hydraulik.

Systemet bygger alltså på de vanliga lättflyttade, ergonomiska plastkärlen. Traktorföraren går ut och ser att skräpet sorterats rätt. Föraren hakar på och tömmer med fjärrkontroll. Kanten på tömmaren ger bra arbetshöjd vid eventuell felsortering och kan också justeras. Behållarens lock förhindrar att löst och lätt material blåser iväg. När behållaren är full töms den tyngre fraktionen först och därefter den lättare genom att traktorn använder sitt tiltningsaggregat.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4