nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Mobil kärltömmare testas på kyrkogård

  • Annons 1

Famico AB har tillsammans med Håjums begravningsplats utvecklat en kärltömmare med traktorfäste. Här i töms miljöstationernas plastkärl i en delad tömmare med två lock. Innehållet töms sedan i sin tur på kompost eller i container för vidare transport. Kärltömning och öppning och stängning av locken görs med hydraulik.

Systemet bygger alltså på de vanliga lättflyttade, ergonomiska plastkärlen. Traktorföraren går ut och ser att skräpet sorterats rätt. Föraren hakar på och tömmer med fjärrkontroll. Kanten på tömmaren ger bra arbetshöjd vid eventuell felsortering och kan också justeras. Behållarens lock förhindrar att löst och lätt material blåser iväg. När behållaren är full töms den tyngre fraktionen först och därefter den lättare genom att traktorn använder sitt tiltningsaggregat.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Strålsäkerhetsmyndigheten i blåsväder – sköter inte kärnkraftreaktorer som de ska

Riksrevisionen senaste granskning vittnar om brister vid tillsyn av de svenska kärnkraftreaktorerna. Bland annat utför inte Strålsäkerhetsmyndigheten systematiska riskbedömningar vid planering och prioritering av tillsynen.