nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Återvinningsbilen har rullat i nio kommuner i Stockholms län sedan i november 2015 och är väldigt uppskattad bland invånarna.

Mobil återvinning ökar insamling av farligt avfall

Det kommunala återvinningsföretaget, Sörab, har samlat in 150 ton avfall med sin mobila återvinningscentral under 2016. Drygt 27 000 kilo var farligt avfall och elartiklar.

  • Annons 1

Sörab ägs av tio kommuner i Stockholms län och behandlar avfallet från nio av dem. Deras mobila återvinningscentral tar emot det mesta som invånarna kan lämna på de stationära återvinningscentralerna, men i mindre mängder på grund av begränsat utrymme.

Återvinningsbilen har rullat ute i de nio kommunerna sedan i november 2015 och är väldigt uppskattad bland invånarna.

Miljöfarligt avfall

Johan Lausing, vd på Sörab, tycker att det är mycket bra att få in de här mängderna då de är farliga för miljön och behöver omhändertas på speciellt sätt.

– Med den mobila återvinningscentralen har vi gjort återvinningen än mer tillgänglig och det verkar som vi har hittat ett nytt sätt att samla in farligt avfall, säger Johan Lausing.

Nyhet för i år är även en ny Återbruksbil där det går att lämna mindre möbler och prylar som du tröttnat på, men som fortfarande kan vara användbara och till glädje för någon annan.

Sörab har också investerat i ytterligare mobila lösningar som kommer att rulla ut under våren 2017.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny handbok visar vägen till nudging

Läsvärt

Det finns en växande trend att använda små ”knuffar” för att puffa människor i den riktning man vill. Det kallas nudging eller beteendeekonomi. Nu kommer en handbok i hur det går till.