nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Missar affärspotentialen i hållbara tjänster

Endast 30 procent av alla chefer tror att hållbarhet bidrar till att utveckla nya produkter och tjänster, enligt en undersökning från chefsorganisationen ledarna.

  • Annons 1

På uppdrag av undersökningsföretaget Novus har nära 1 500 svenska chefer tillfrågats. 2012 uttryckte 90 procent av cheferna oro för hållbarhetsutmaningarna i sin bransch, en siffra som sjunker till 78 procent i år. Anledningen är enligt Ledarna att fler organisationer idag arbetar mer aktivt med hållbarhetsområdet än tidigare. När cheferna går från ord till handling blir de också mindre oroade.

Endast 3 av 10 chefer tror att hållbarhetsarbetet bidrar till att utveckla nya produkter och tjänster. Istället uppger majoriteten (60 procent) att de arbetar med hållbarhet för att attrahera och behålla sin personal.

Sverige har 500 00 chefer, drygt hälften av de som svarat på undersökningen uppger att hållbarhetsområdet ingår i arbetsuppgifterna idag.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Miljöinnovationer i topp i Swedbanks entreprenörstävling

Tio entreprenörer har utsetts till vinnare i Swedbanks tävling rivstart. Bland dessa finner vi några intressanta affärsidéer inom vattenrening, minskat sopsvinn och smarta solceller.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hög tid att satsa på förnybara förpackningar

Analys

Debatten om spridning av plast i hav och sjöar har börjat blossa upp på allvar runt om i världen. Med stor sannolikhet blir det tuffare regler kring spridning av både engångsplast och mikroplaster framöver, skriver Catrin Offerman, chefredaktör för Miljö & Utveckling.