nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Missar affärspotentialen i hållbara tjänster

Endast 30 procent av alla chefer tror att hållbarhet bidrar till att utveckla nya produkter och tjänster, enligt en undersökning från chefsorganisationen ledarna.

  • Annons 1

På uppdrag av undersökningsföretaget Novus har nära 1 500 svenska chefer tillfrågats. 2012 uttryckte 90 procent av cheferna oro för hållbarhetsutmaningarna i sin bransch, en siffra som sjunker till 78 procent i år. Anledningen är enligt Ledarna att fler organisationer idag arbetar mer aktivt med hållbarhetsområdet än tidigare. När cheferna går från ord till handling blir de också mindre oroade.

Endast 3 av 10 chefer tror att hållbarhetsarbetet bidrar till att utveckla nya produkter och tjänster. Istället uppger majoriteten (60 procent) att de arbetar med hållbarhet för att attrahera och behålla sin personal.

Sverige har 500 00 chefer, drygt hälften av de som svarat på undersökningen uppger att hållbarhetsområdet ingår i arbetsuppgifterna idag.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Snabbguide för rätt plastval

Jobbar du med förpackningar? Nu lanserar Förpacknings- och Tidningsinsamlingen ett verktyg för att stötta branschen att välja plaster som är enkla att återvinna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

En miljon elbilar kan rädda klimatet

Debatt

En miljon elbilar kan i rätt kombination med andra satsningar räcka för att skapa en helt fossilfri fordonsflotta. Vi bör göra elbilarna självkörande och dela dem via bildelningstjänster. Tillsammans med ökad kollektivtrafik, cykling och förnybar el skulle detta dessutom kunna bli billigare för samhället än dagens system, skriver Henrik Ny, universitetslektor vid Blekinge Tekniska Högskola.

Sex klimatinnovationer som stoppar uppvärmningen

En bilförsäkring som baseras på bilförarens körmönster i realtid, en tvättmaskin som gör tvättmedel och varmvatten överflödigt och alger som ger mer effektiv solenergi. Det är några av de klimatinnovationer som får WWFs utmärkelse Climate Solver 2017.