nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miss i information om farliga kemikalier

Genom Reach infördes allmänna informationskrav för varor som innehåller ämnen med särskilt farliga egenskaper, så kallade SVHC ämnen. Men informationen kommer inte alltid fram, enligt en rapport från Nordiska Ministerrådet.

  • Annons 1

Den som tillverkar, importerar eller säljer varor med särskilt farliga egenskaper, så kallade SVHC-ämnen, har enligt europeiska kemikalieförordningen Reach skyldighet att lämna information när koncentrationen av ämnet är över en viss gräns.

Men enligt rapporten fungerar inte informationsflödet fult ut och informationskravet ”späds bort” slumpmässigt utan hänsyn till exponering eller risker enligt en rapport från Nordiska ministerrådet. I studien ingick 70 personer på 58 företag inom branscher som möbler, skor, verktyg, leksaker och elektronik.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.