nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Minskade växthusgaser genom fjärrvärme

  • Annons 1

Jämfört med 1994 har fjärrvärmen minskat de årliga svenska koldioxidutsläppen med 3,3 miljoner ton, mer än hela det svenska klimatmålet (2,9 miljoner ton). Detta framgår av ny statistik från branschorganisationen Svensk Fjärrvärme. Bara under under 2003 reducerade fjärrvärmen utsläppen av koldioxid med 273.000 ton, jämfört med föregående år.

De minskade utsläppen beror dels på mindre användning av olja och kol i egna anläggningar, dels på en expansion som ersätter annan uppvärmning i bostäder och lokaler, enligt Svensk Fjärrvärme.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Sverige kan bli det klimatmässiga föredöme som omvärlden behöver”

Mattias Goldmann om 73-punktsöverenskommelsen:

Förutsättningarna för att nå klimatmålen till år 2030 förbättras kraftigt med 73-punktsöverenskommelsen mellan socialdemokraterna, centerpartiet, liberalerna och miljöpartiet. Men de viktigaste punkterna behöver konkretiseras och utformas så att de ger maximal klimatnytta, skriver Mattias Goldmann, vd på tankesmedjan Fores med 2030-sekretariatet, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.