nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Minskade växthusgaser genom fjärrvärme

  • Annons 1

Jämfört med 1994 har fjärrvärmen minskat de årliga svenska koldioxidutsläppen med 3,3 miljoner ton, mer än hela det svenska klimatmålet (2,9 miljoner ton). Detta framgår av ny statistik från branschorganisationen Svensk Fjärrvärme. Bara under under 2003 reducerade fjärrvärmen utsläppen av koldioxid med 273.000 ton, jämfört med föregående år.

De minskade utsläppen beror dels på mindre användning av olja och kol i egna anläggningar, dels på en expansion som ersätter annan uppvärmning i bostäder och lokaler, enligt Svensk Fjärrvärme.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.