nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Minimumstandard för energieffektivisering inom EU

  • Annons 1

På konferensen Building Bridges i samband med Miljöteknik mässan pratade Randall Bowie om utmaningarna med energieffektiviseringar. Han menade att det finns potential att göra stora energibesparingar inom byggnadssektorn. Men för att detta ska nås handlar det inte bara om att bygga energisnålt när man bygger nytt, utan att även fokusera på det när existerande byggnader restaureras.

För att lyckas med en drastiskt energiminskning anser Randall Bowie att alla EUs medlemsländer måste sätta upp tydliga mål och utveckla en mätmetod för att se byggnaders energistandarder. Mätmetoden måste appliceras på både nya och existerande byggnader inom fem år. Han anser att detaljer för mätmetoderna är upp till medlemsländerna själva, men att EU ska sätta en minimumstandard, detta eftersom alla länder har olika syn på vad passivhus är för något.

Randall Bowie poängterar att en sådan standard måste påbörjas vid mötet i Poznan, Polen i slutet av detta år, för att sedan antas vid klimatmötet i Köpenhamn 2009.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.