nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Milko bäst i Europa

  • Annons 1

Det svenska mejeriföretaget Milko har belönats med EMAS Awards av EU-kommissionen för sitt arbete med att sänka de egna koldioxidutsläppen. Företaget har satt upp ambitiösa klimatmål för framtiden och redan lyckats komma en bra bit på vägen. Bland annat har man lyckats reducera sina utsläpp genom att använda alternativa energikällor som biogas. EMAS Awards instiftades av EU-kommissionen för att uppmärksamma goda förebilder för ett förebyggande miljöarbete. Milko tog hem priset i klassen stora organisationer. Det är andra året i rad som ett svenskt företag vinner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4