nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Milko bäst i Europa

  • Annons 1

Det svenska mejeriföretaget Milko har belönats med EMAS Awards av EU-kommissionen för sitt arbete med att sänka de egna koldioxidutsläppen. Företaget har satt upp ambitiösa klimatmål för framtiden och redan lyckats komma en bra bit på vägen. Bland annat har man lyckats reducera sina utsläpp genom att använda alternativa energikällor som biogas. EMAS Awards instiftades av EU-kommissionen för att uppmärksamma goda förebilder för ett förebyggande miljöarbete. Milko tog hem priset i klassen stora organisationer. Det är andra året i rad som ett svenskt företag vinner.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.