nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljözoner för personbilar kan bli verklighet

  • Annons 1

Idag finns miljözoner för tunga fordon i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö och Lund. Nu får Transportstyrelsen i uppdrag av regeringen att utreda om kommuner ska kunna införa miljözoner även för andra typer av fordon, exempelvis personbilar och arbetsmaskiner.

– Det här är ytterligare åtgärder för att minska luftföroreningar och buller i våra tätorter, säger infrastrukturminister Åsa Torstensson.

Den 15 maj 2010 ska utredningen presenteras.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.