nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljövänligare transportsystem efterlyses

  • Annons 1

Det europeiska transportsystemet måste bli mer miljövänligt och medel satsas på klimatsmarta lösningar. Det konstaterar trafikutskottet i ett utlåtande till EU-kommissionen.

Utskottet har granskat en grönbok från kommissionen om den framtida politiken för det så kallade transeuropeiska transportnätet. Slutsatsen är att det behövs ett transportnät som gör att de olika trafikslagen kan samverka effektivare. Dessutom är det viktigt att öka järnvägens och sjöfartens andel av godstransporterna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4