nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljövänligare transportsystem efterlyses

  • Annons 1

Det europeiska transportsystemet måste bli mer miljövänligt och medel satsas på klimatsmarta lösningar. Det konstaterar trafikutskottet i ett utlåtande till EU-kommissionen.

Utskottet har granskat en grönbok från kommissionen om den framtida politiken för det så kallade transeuropeiska transportnätet. Slutsatsen är att det behövs ett transportnät som gör att de olika trafikslagen kan samverka effektivare. Dessutom är det viktigt att öka järnvägens och sjöfartens andel av godstransporterna.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4