nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljövänliga drivlinor

  • Annons 1

I bilarnas mecka Detroit presenterade Mercedes-Benz tre alternativ till miljövänliga drivlinor för konceptbilen Concept Blue Zero. BlueZero E-cell är eldriven med ett högeffektivt litium-jon-batteri som ger tio till tjugo mils avgasfri körning efter två timmars laddning med hushållsström. BlueZero F-cell är en bränslecell som ger 40 avgiftsfria mil på det väte som ryms i tankarna. Och BlueZero E-cell plus har utöver elmotorn en svansmotor som laddar batteriet under körning och de avgiftsfria milen kan ökas från tio till sextio. Drivlinorna är uppbyggda som moduler som kan monteras in i karossen utan större förändringar.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.