nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöteknik lockar riskkapital

Riskkapitalister ser ett gyllene läge att investera i miljöteknikföretag nu när vi är inne i en global lågkonjunktur. Det visar en studie från Deloitte.

  • Annons 1

Drygt hälften av 700 tillfrågade riskkapitalister tror att det nu är rätt tillfälle att investera i lovande entreprenörföretag. I första hand prioriteras miljötekniken.

Enligt studien, som har genomförts av revisions- och konsultbolaget Deloitte i samarbete med European Private Equity & Venture Capital Association (EVCA), har den globala recessionen lett till att riskkapitalisterna utvecklat flera alternativa strategier, inklusive att reducera investeringsnivån på kort sikt. Men under de närmsta tre åren kommer investeringsnivåerna att öka i första hand i Asien.

– Alla investerare, oavsett storlek, är fängslade över investeringsmöjligheterna i framför allt Kina och Indien, säger Birgitta Lööf, partner på Deloitte.

Åtta av tio av riskkapitalisterna förväntar sig stabila investeringsnivåer inom alla industrisektorer, men miljötekniksektorn sticker ut. Sex av tio förväntar sig att öka investeringarna här inom den kommande treårsperioden. Teknologiska framsteg, växande konsumentkrav på alternativ energi och genomgripande myndighetsplaner världen över att investera i miljöteknologi gör miljöteknik högintressant.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4