nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljösverige kartläggs

  • Annons 1

Miljödepartementet ger 50 miljoner till Lantmäteriet som ska samla geografisk information och kartlägga Miljösverige. Anledningen är EG-direktivet Inspire som nu ska förverkligas, skriver Ny teknik.

– Det ska bli enklare att söka den information man behöver för till exempel en miljöanalys, ett vägbygge eller någon annan samhällsplanering, säger Monica Lagerqvist Nilsson, kansliråd på Miljödepartementet.

Ett 20-tal myndigheter som hanterar olika typer av geografisk information ska göra den digitalt sökbar och koppla den till Lantmäteriets kartor.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.