nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljösverige kartläggs

  • Annons 1

Miljödepartementet ger 50 miljoner till Lantmäteriet som ska samla geografisk information och kartlägga Miljösverige. Anledningen är EG-direktivet Inspire som nu ska förverkligas, skriver Ny teknik.

– Det ska bli enklare att söka den information man behöver för till exempel en miljöanalys, ett vägbygge eller någon annan samhällsplanering, säger Monica Lagerqvist Nilsson, kansliråd på Miljödepartementet.

Ett 20-tal myndigheter som hanterar olika typer av geografisk information ska göra den digitalt sökbar och koppla den till Lantmäteriets kartor.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Hemlig klimatdata försvårar omställningen

Klimatdata som inte är offentliga gör att det är svårt att diskutera vilka klimatsatsningar som är bäst. Därmed ökar risken för misstag vid den stora omställningen. Stefan Wirsenius vid Chalmers tekniska högskola är kritisk till att institut och företag inte alltid presenterar sina beräkningar.