nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöstyrningsrådet säger nej

Miljöstyrningsrådet säger nej till att ingå i en ny upphandlingsmyndighet. Näringslivet, dess leverantörer och kommuner skulle drabbas menar vd:n.

  • Annons 1

Tanken var att Miljöstyrningrådet skulle och deras arbete med hållbar upphandling skulle ingå i den nya upphandlingsmyndigheten. Men Miljöstyrningsrådet menar att deras verksamhet skulle få drastiska konsekvenser om den överförs i myndighetsform.

– Statskontorets förslag innebär en successiv nedmontering av det så framgångsrika arbetet med miljöanpassad offentlig upphandling i Sverige. Andelen miljökrav i offentliga upphandlingar skulle minska efter många års ökande trend. Sveriges nyvunna tätplacering i Europa avseende såväl miljöanpassad som socialt ansvarsfull offentlig upphandling kommer inte att kunna behållas, säger Sven-Olof Ryding, vd.

Miljöstyrningsrådet yrkar nu på att remissvaren inte ska användas som underlag för att fatta beslut om bolagets framtid eftersom de menar att Statskontorets rapport har utelämnat information om alla nackdelar förslaget för med sig för den hållbara upphandlingen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.