nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöstyrningsrådet lanserar klimatdeklaration

  • Annons 1

Miljöstyrningsrådet har lanserat nya klimatdeklarationer och i dagarna kommer de första klimatdeklarerade livsmedlen ut på marknaden. Klimatdeklarationer är ett utdrag ur en Miljövarudeklarartion (EPD) och bygger på internationell standard och livscykelbaserad data.

– Det är ett trovärdigt system som kan ligga till grund för klimatmärkning, användas som klimatinformation business to business och även för konsumenter som vill veta mer om sina varors klimatpåverkan, säger Sven-Olof Ryding, vd på Miljöstyrningsrådet.

Lantmännen lanserar i dagarna fem spannmålsbaserade produkter som blivit klimatdeklarerade och godkända enligt Miljöstyrningsrådets system.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.

  • Annonskod Huvudspalten 4