nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöstyrningsrådet lanserar klimatdeklaration

  • Annons 1

Miljöstyrningsrådet har lanserat nya klimatdeklarationer och i dagarna kommer de första klimatdeklarerade livsmedlen ut på marknaden. Klimatdeklarationer är ett utdrag ur en Miljövarudeklarartion (EPD) och bygger på internationell standard och livscykelbaserad data.

– Det är ett trovärdigt system som kan ligga till grund för klimatmärkning, användas som klimatinformation business to business och även för konsumenter som vill veta mer om sina varors klimatpåverkan, säger Sven-Olof Ryding, vd på Miljöstyrningsrådet.

Lantmännen lanserar i dagarna fem spannmålsbaserade produkter som blivit klimatdeklarerade och godkända enligt Miljöstyrningsrådets system.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.