nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöstyrningsrådet: Attefall svarar på kritiken

I fredags svarade Stefan Attefall (kd) och ansvarig minister för upphandling, på Marie Nordéns (s) kritik mot nedläggning av Miljöstyrningsrådet vid en interpellationsdebatt i riksdagen.

  • Annons 1

Huvudspåret i Stefan Attefalls inlägg var att det är viktigt att samla den statliga upphandlingen för att den ska förbättras och förstärkas.

– Vi måste samla upphandlingsmyndigheterna för att samla kompetensen. I Konkurrensverket finns en stor juridisk kompetens och vi slipper lägga pengar på overheadkostnader och kan satsa mer pengar i verksamheten. Vi tror att det kommer att bli bra, säger Stefan Atterfall under debatten.

Stefan Attefall menar att det finns ett stort behov av att vässa upphandlingsstödet och att ta ett omtag, särskilt när vi får en ny upphandlingslagstiftning. Han är inte orolig över att Miljöstyrningsrådet kommer att bli bakbundna eller att kompetens går förlorad. Man kommer noga att följa arbetet så att exempelvis miljöfrågorna tas om hand på ett bra sätt och att uppgifterna utförs med samma höga kvalitet som idag.

– Vi behöver samla myndigheterna och få in nya friska pengar för att bygga ut och förstärka. Jag tror att detta är ett klokt sätt att hantera frågorna, men det krävs självklart tydliga mål, en bra lagstiftning i botten och att vi följer myndighetens arbete noggrant. Jag tror att Konkurrensverket känner att de har ögonen på sig, säger Stefan Attefall som svar på Marie Nordéns kritik.

Här kan du läsa mer om kritiken om att Miljöstyrningsrådet ska gå in i Konkurrensverket.

Här kan du se den 24 minuter långa debatten på riksdagens hemsida

 

Denna artikel genererades av ett tips. Har du några tips till oss? Mejla till info@miljo-utveckling.se

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Branschjättar samlade för att uppnå klimatmålen

Idag överlämnade nio svenska branscher sina färdplaner för ett fossilfritt Sverige till regeringen på Rosenbad. Närings- och innovationsminister Mikael Damberg och klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin tog emot planerna för hur klimatmålen ska uppnås till år 2045.

Ny forskning: Värmeböljor i hela Europa väntas öka

Extremt kalla vintrar, värmeböljor och torka på sommaren blev konsekvenserna för 12 000 år sedan då Golfströmmen försvagades markant. I princip skulle en liknande situation kunna inträffa i dag, enligt en ny studie som publicerats i Nature Communication.

  • Annonskod Huvudspalten 4