nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Katharina Högdin, ny nationell miljöstrateg för Sveriges landsting och kommuner. FOTO: Cristian Cifuentes/ LinkedIn Katharina Högdin

Miljöstrateg ska granska upphandlingar för Sveriges landsting och regioner

Sveriges landsting och regioner rekryterar Katharina Högdin som nationell miljöstrateg. Hon kommer arbeta med upphandlingar för att miljösäkra de produkter som används.

  • Annons 1

Sedan 2010 samarbetar Sveriges regioner och landsting med att ställa och följa upp sociala- och miljömässiga krav i upphandlingar.

– Utmaningarna för regioner och landsting för att nå miljömässig hållbarhet är stora. Därför behövs samordning för största möjliga miljönytta. En viktig del i arbetet är också att effektivisera arbetet med uppföljning av ställda miljökrav, säger Katharina Högdin till Bloggen om Hållbar Upphandling.

Katharina Högdins uppdrag blir att samordna och stötta Sveriges landsting och regioner i arbetet med att dela och utveckla kunskap om miljöpåverkan vid olika material- och produktval. Hon ska även utveckla miljökrav vid upphandling.

Läs mer här.

Etiketter:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4