nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöstandard för små företag – nu på svenska

Tidigare i år lanserades den, och nu finns den på svenska. Iso 14005 är en vägledande standard för mindre företag som vill arbeta med miljöledning.

  • Annons 1

Standarden Iso 14005 Stegvis införande av miljöledningssystem är väldigt praktiskt inriktad och innehåller praktiska exempel och råd på hur miljöarbetet ska förankras hos ledningen och ger förslag på olika steg i miljöarbetet.

– Tanken är att standarden ska gå att införa successivt. Då kan man utvärdera efter hand om det blir lönsamt och se vilka miljöförbättringar man får. Det är bättre än att ta sig vatten över huvudet och försöka göra allt på en gång, säger Karin Bagge, projektledare på Sis.

De företag som vill certifiera sig kommer som tidigare att jobba med Iso 14001.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.