nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljörådgivning ger grönare gårdar

I projektet Greppa näringen får jordbrukare råd om hur de kan minska sina gårdars miljöpåverkan. En undersökning visar att de gröna åtgärderna även kan stärka ekonomin.

  • Annons 1

Projektet Greppa näringen är ett samarbete mellan Jordbruksverket, Lantbrukarnas riksförbund, länsstyrelserna och flera företag inom lantbruket. Syftet är att minska gårdars miljöpåverkan samtidigt som ekonomin förbättras.

En nyligen genomförd undersökning där 179 jordbrukare fick svara visar att projektet har varit lyckosamt, både i att göra gården grönare och att stärka dess ekonomi.

Mest positiva var de jordbrukare som haft projektets rådgivare på besök fler än sex gånger.

– Nu i finanskristider så är det många som tror att de inte har råd att tänka på miljön, men med Greppa näringen kan man slå två flugor i en smäll och stärka ekonomin samtidigt som man skapar miljönytta, säger Josefin Kihlberg, informationsansvarig på Greppa näringen.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Om att hushålla med begränsade resurser

krönika

”Jättebra ansats, men helt fel!”
Professor Bergström reagerade på vårt Almedalsevent om realekonomisk redovisning. Att försöka sätta pris på de obetalda kostnader som Polarbröd orsakar hade mycket riktigt stött på problem, skriver Anna Borgeryd, chefsstrateg för Polarbrödsgruppen.