nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöprojekt istället för bistånd

  • Annons 1

Regeringen har beslutat om att avveckla det traditionella biståndet till Kina och Indien och ökar istället fokus på att stimulera samarbeten kring miljö, klimat och mänskliga rättigheter.

”Svenska företag, myndigheter och organisationer skall stimuleras att skapa samarbeten med indiska och kinesiska aktörer som på sikt kan finansiera sig själva.”, skriver bistånds- och utvecklingsminister Gunilla Carlsson i en debattartikel och förklarar att regeringen ska gå in med startpengar. Regeringen har även beslutat att tillsätta en specialattaché för miljö-, klimat- och energifrågor på ambassaden i New Delhi i Indien.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.