nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Reformklubben
Jesper Liveröd, ny seniorkonsult på Reformklubben. FOTO: Reformklubben

Miljöprofil går till Reformklubben

Jesper Liveröd har tidigare jobbat som pressekreterare för klimat- och miljöminister Åsa Romson (MP) samt med kommunikation på Naturskyddsföreningen och Greenpeace.

  • Annons 1

Reformklubben rekryterar Jesper Liveröd som ny seniorkonsult med särskild kompetens inom medierelationer, opinionsbildning i idédrivna organisationer, samt klimat- och miljöpolitik.

– Jesper Liveröd har arbetat med samhällsförändring både inifrån och utifrån och har en skarp känsla för hur olika verktyg i kommunikationslådan samspelar när organisationer arbetar för att nå både medborgare och beslutsfattare. Han blir en stark tillgång när vi utvecklar vårt erbjudande kring press och opinionsbildning, hållbarhet och organisationer, säger Anna-Carin Windahl, byråchef för Reformklubben i ett pressmeddelande.

Ska göra skillnad på Reformklubben

Jesper Liveröd har också arbetat med barnrättsfrågor i en tjänst som projektledare för opinionsbildning och kommunikation på UNICEF Sverige, som pressekreterare på Socialdemokraternas riksdagskansli, samt som journalist på en regionaltidning.

– Det är viktigt för mig att arbeta i sammanhang med tydlig värderingsgrund och stark professionalism. Reformklubbens ovilja att stå still, dess vassa laguppställning, variationsrika uppdrag och uppriktiga vilja att underlätta ekologisk, demokratisk och social hållbarhet, gör mig inspirerad, säger Jesper Liveröd.

Läs mer: Därför ska du bry dig om hållbar finansförvaltning

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.