nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöpris gick till effektiviserad biogasproduktion

  • Annons 1

Jing Liu och Kristofer Cook från Lund har vunnit första pris i tävlingen MiljöInnovation. De fick priset för en forskningsbaserad innovation som effektiviserar biogasproduktionen i både nya och redan existerande anläggningar utan att man tvingas till stora ombyggnader.

Innovationen Biogas Optimizer ska ge mer och säkrare produktion av biogas med styrning. Enligt juryns bedömning har Biogas Optimizer en stor ekonomisk och miljömässig potential genom att den ger såväl en möjlighet till ökad användning av biogas som nya möjligheter till att bättre utnyttja biologiskt avfall.

Swentec, Sveriges miljöteknikråd, är en av tävlingens flera arrangörer och samarbetspartners.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Domstol förbjöd skogsplantering

Markägaren ville plantera skog på jordbruksmark men nekades tillstånd från Länsstyrelsen. Fallet överklagades och nådde Mark- och Miljööverdomstolen, som gick på länsstyrelsens linje. Av domen framgår att naturmiljö även kan omfatta kulturmiljö. Karin Forsman, JP Miljönet, förklarar varför.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Naturnära bolag bättre än stadsnära på biologisk mångfald

Naturnära företag är bättre på att redovisa sin påverkan på den biologiska mångfalden, jämfört med de bolag som är verksamma längre från naturen. Det visar en undersökning gjord bland Sveriges 100 största bolag.