nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöpartiet anmäler minister Eskil Erlandsson

  • Annons 1

Miljöpartiet anmäler Eskil Erlandsson till Konstitutionsutskottet. Detta efter att jordbruksministern inte informerat riksdagen innan han röstade för ett EU-beslut att höja fiskekvoterna för torsk.

Partiet menar att problemet är att ministrarna i EUs ministerråd för jordbruk och fiske beslutade att de gamla reglerna för torskfiske i Nordsjön upphör på en gång, medan de nya reglerna inte träder i kraft förrän om ett år. Detta har skapat en lucka som Miljöpartiet menar kan utnyttjas för att höja kvoterna med 30 procent och man anser att detta strider mot avsikten med reformen av EUs grundförordning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.