nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöpartiet anmäler minister Eskil Erlandsson

  • Annons 1

Miljöpartiet anmäler Eskil Erlandsson till Konstitutionsutskottet. Detta efter att jordbruksministern inte informerat riksdagen innan han röstade för ett EU-beslut att höja fiskekvoterna för torsk.

Partiet menar att problemet är att ministrarna i EUs ministerråd för jordbruk och fiske beslutade att de gamla reglerna för torskfiske i Nordsjön upphör på en gång, medan de nya reglerna inte träder i kraft förrän om ett år. Detta har skapat en lucka som Miljöpartiet menar kan utnyttjas för att höja kvoterna med 30 procent och man anser att detta strider mot avsikten med reformen av EUs grundförordning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sverige bäst på jämställdhet

Sverige är bäst i Europa på jämställdhet. Det visar färska siffror från det det europeiska jämställdhetsinstitutet EIGE. Men även om Sverige ligger i topp så finns det stora utmaningar under ytan.

Christoffer Bergfors årets hållbara ledare

Hamburgerkedjan Max Burgers vice vd Christoffer Bergfors har utnämnts till årets hållbara ledare av nätverket för Hållbart Näringsliv.
– Det känns fantastiskt kul och ger mig en sporre att göra mer och visa att det går att göra hållbarhet lönsamt, sade Christoffer Bergfors under prisceremonin.