nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöpartiet anmäler minister Eskil Erlandsson

  • Annons 1

Miljöpartiet anmäler Eskil Erlandsson till Konstitutionsutskottet. Detta efter att jordbruksministern inte informerat riksdagen innan han röstade för ett EU-beslut att höja fiskekvoterna för torsk.

Partiet menar att problemet är att ministrarna i EUs ministerråd för jordbruk och fiske beslutade att de gamla reglerna för torskfiske i Nordsjön upphör på en gång, medan de nya reglerna inte träder i kraft förrän om ett år. Detta har skapat en lucka som Miljöpartiet menar kan utnyttjas för att höja kvoterna med 30 procent och man anser att detta strider mot avsikten med reformen av EUs grundförordning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.