nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöpartiet anmäler minister Eskil Erlandsson

  • Annons 1

Miljöpartiet anmäler Eskil Erlandsson till Konstitutionsutskottet. Detta efter att jordbruksministern inte informerat riksdagen innan han röstade för ett EU-beslut att höja fiskekvoterna för torsk.

Partiet menar att problemet är att ministrarna i EUs ministerråd för jordbruk och fiske beslutade att de gamla reglerna för torskfiske i Nordsjön upphör på en gång, medan de nya reglerna inte träder i kraft förrän om ett år. Detta har skapat en lucka som Miljöpartiet menar kan utnyttjas för att höja kvoterna med 30 procent och man anser att detta strider mot avsikten med reformen av EUs grundförordning.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4