nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljonsatsning på fordonsforskning

  • Annons 1

Vinnova har fått i uppdrag av regeringen att bygga upp ett forskningsprogram för ett hållbart transportsystem. Forskningens inriktning blir två tredjedelar mot klimat och till en tredjedel mot trafiksäkerhet. Tanken är att på så vis främja en långsiktig konkurrenskraft för svensk fordonsindustri. Den statliga finansieringen uppgår till högst 450 miljoner kronor årligen, förutsatt motsvarande medfinansiering från näringslivet. Det är en höjning med 100 miljoner jämfört med 2006.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4