nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljoner till hållbar stadsutveckling

  • Annons 1

Formas, forskningsrådet för miljö, areella näringar och samhällsbyggande, delar ut 20 miljoner till forskning om den uthålliga staden. Forskningsfälten är varierade. De högst prioriterade frågeställningarna handlar om hur ekosystemtjänster kan utnyttjas i bebyggelse, hur miljöfrågor kan integreras bättre med sociala och ekonomiska, och hur människor kommer att må när temperaturen i städerna ökar till följd av klimatförändringarna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4