nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljoner till grönare godstransporter

  • Annons 1

EU-programmet Marco Polo II utlyser i år motsvarande 694 miljoner kronor till företag som flyttar sina godstransporter från vägar till andra transportslag, som sjöfart och järnväg. Senast den 8 maj måste företag ha lämnat in ansökan för att få ta del av medlen.

– Satsningen ska hjälpa företag som utvecklar tjänster och innovationer som kan minska trängsel på vägarna, trafikens miljöpåverkan och antalet trafikolyckor, säger Inger Gustafsson på Vinnova, den forskningsmyndighet som är ansvarig för den svenska Marco Polo-kommittén.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Andelen biogas ökar – men minskning för fordonsgas

Ny statistik från SCB visar att andelen biogas i den fordonsgas som säljs i Sverige ökar. Ökningen är kraftig jämfört med 2016. Då var 73 procent av fordonsgasen biogas, medan man år 2017 nådde hela 86 procent. Biogasen ökar även i absoluta tal. – Det är positivt att biogasandelen ökar för varje år, här är […]

  • Annonskod Huvudspalten 4