nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljoner till grönare godstransporter

  • Annons 1

EU-programmet Marco Polo II utlyser i år motsvarande 694 miljoner kronor till företag som flyttar sina godstransporter från vägar till andra transportslag, som sjöfart och järnväg. Senast den 8 maj måste företag ha lämnat in ansökan för att få ta del av medlen.

– Satsningen ska hjälpa företag som utvecklar tjänster och innovationer som kan minska trängsel på vägarna, trafikens miljöpåverkan och antalet trafikolyckor, säger Inger Gustafsson på Vinnova, den forskningsmyndighet som är ansvarig för den svenska Marco Polo-kommittén.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Sju nya ordförande för Sis tekniska kommittéer

Sis, Swedish Standards Institute, har 293 tekniska kommittéer som arbetar med att utveckla standarder inom allt från socialt ansvarstagande och Internet of Things. Nyligen fick sju av kommittéerna ny ordförande. Här är de.