nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljoner till energirådgivning

De kommunala energi- och klimatrådgivarna ska få mer resurser till informera medborgarna hur de kan minska sin energianvändning.

  • Annons 1

I höstbudgeten satsar regeringen 140 miljoner kronor årligen på energi- och klimatrådgivning. för 2013 och 2014.

– Klimatutmaningen är en av vår tids största frågor. Vi kan alla vara med och bidra men många gånger kan man som husägare eller företagare vilja ha råd och tips innan man gör en investering. Då är landets 248 energi- och klimatrådgivare en värdefull tillgång, säger näringsminister Maud Olofsson.

De som jobbar som energi- och klimatrådgivare har som uppgift att ge personer, hushåll och företag i kommunen råd kring hur den egna energianvändningen kan minska. De kan till exempel ge råd om isolering, värmesystem och belysning. Enligt regeringen fyller rådgivarna en viktig funktion och anser att energi- och klimatrådgivningen har stor potential.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.