nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljoner till energirådgivning

De kommunala energi- och klimatrådgivarna ska få mer resurser till informera medborgarna hur de kan minska sin energianvändning.

  • Annons 1

I höstbudgeten satsar regeringen 140 miljoner kronor årligen på energi- och klimatrådgivning. för 2013 och 2014.

– Klimatutmaningen är en av vår tids största frågor. Vi kan alla vara med och bidra men många gånger kan man som husägare eller företagare vilja ha råd och tips innan man gör en investering. Då är landets 248 energi- och klimatrådgivare en värdefull tillgång, säger näringsminister Maud Olofsson.

De som jobbar som energi- och klimatrådgivare har som uppgift att ge personer, hushåll och företag i kommunen råd kring hur den egna energianvändningen kan minska. De kan till exempel ge råd om isolering, värmesystem och belysning. Enligt regeringen fyller rådgivarna en viktig funktion och anser att energi- och klimatrådgivningen har stor potential.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Ny metod kan revolutionera textilåtervinning

Svenska forskare kan vara på väg att förändra tekniken för återvinning av bomull. I september står textilmassaföretaget re:newcells pilotanläggning redo för att återvinna 100 procent av förbrukade bomullsplagg. Läs mer här.

  • Annonskod Huvudspalten 4