nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljön viktigaste EU-frågan

Två stora opinionsundersökningar pekar i samma riktning: Miljöfrågorna blir avgörande när svenskarna lägger sin röst den 25 maj.

FOTO: Emma Casserlöv
  • Annons 1

Mycket tyder på att de svenska EU-parlamentarikernas inställning i miljö- och klimatfrågor kommer att spela stor roll i det kommande EU-valet.

Miljö- och energifrågan hamnar överst i en mätning över de viktigaste frågorna för väljarna som Novus har gjort för TV4. 1 000 personer i åldern 16–79 år deltog i mätningen och 23 procent av dem tycker att miljöfrågorna är viktigast för EU-politikerna att tackla. Därefter kommer jobbfrågan (15 procent), ekonomi och invandring (13 procent vardera).

Även en Sifo-undersökning som presenteras på Europaportalen pekar i samma riktning. Även här prioriteras miljö- och klimatfrågor högst, två av fem tycker att det är den viktigaste framtidsfrågan för EU.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt forskningsbegrepp ska få människor att se naturens värde

Genom att prata om ”naturens bidrag till människor” istället för ekosystemtjänster, kan naturens värde för människan ses ur ett mer komplett perspektiv. Det föreslår trettio internationella experter kopplade till FN:s vetenskapliga expertpanel för biologisk mångfald, IPBES.