nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljön viktigaste EU-frågan

Två stora opinionsundersökningar pekar i samma riktning: Miljöfrågorna blir avgörande när svenskarna lägger sin röst den 25 maj.

FOTO: Emma Casserlöv
  • Annons 1

Mycket tyder på att de svenska EU-parlamentarikernas inställning i miljö- och klimatfrågor kommer att spela stor roll i det kommande EU-valet.

Miljö- och energifrågan hamnar överst i en mätning över de viktigaste frågorna för väljarna som Novus har gjort för TV4. 1 000 personer i åldern 16–79 år deltog i mätningen och 23 procent av dem tycker att miljöfrågorna är viktigast för EU-politikerna att tackla. Därefter kommer jobbfrågan (15 procent), ekonomi och invandring (13 procent vardera).

Även en Sifo-undersökning som presenteras på Europaportalen pekar i samma riktning. Även här prioriteras miljö- och klimatfrågor högst, två av fem tycker att det är den viktigaste framtidsfrågan för EU.

Taggar:,

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

De är Sveriges bästa arbetsgivare 2017

Revisionsbolaget Grant Thornton har utsetts till ”Sveriges bästa arbetsgivare 2017” för stora företag och när det gäller mellanstora organisationer är det teknikkonsultföretaget Bengt Dahlgren som tar hem den titeln. Resultatet baseras på en årlig undersökning som genomförs av employer branding-företaget Universum.