nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljön i fokus för framtidens logistiklösningar

  • Annons 1

Minskade koldioxidutsläpp och energianvändning. Mindre trängsel i trafiken och bättre spårbarhet. Det är följden av en ny integrerad logistikmodell som presenteras i rapporten Future Supply Chain 2016: Serving Consumers in a Sustainable Way som gjorts av Capgemini och Global Commerce Initiative.

Delade transporter och lagerutrymmen mellan leverantörer kan leda till minskade transport- och hanteringskostnader per pall samtidigt som man minskar ledtider, får lägre koldioxidutsläpp och bättre hylltillgänglighet.

Sju områden som är viktiga för att bygga framtidens logistiklösningar har identifierats; butikslogistik, samarbeten, returlogisktik, hantering av variationer i efterfrågan, identifiering och märkning, effektiva tillgångar, samt gemensamma nyckeltal och affärsplaner.

Studien visar att det finns stora möjligheter att påverka miljön positivt om hela supply chain samarbetade kring information, lager, stads- och landsbygdsdistribution.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.