nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljön i fokus för framtidens logistiklösningar

  • Annons 1

Minskade koldioxidutsläpp och energianvändning. Mindre trängsel i trafiken och bättre spårbarhet. Det är följden av en ny integrerad logistikmodell som presenteras i rapporten Future Supply Chain 2016: Serving Consumers in a Sustainable Way som gjorts av Capgemini och Global Commerce Initiative.

Delade transporter och lagerutrymmen mellan leverantörer kan leda till minskade transport- och hanteringskostnader per pall samtidigt som man minskar ledtider, får lägre koldioxidutsläpp och bättre hylltillgänglighet.

Sju områden som är viktiga för att bygga framtidens logistiklösningar har identifierats; butikslogistik, samarbeten, returlogisktik, hantering av variationer i efterfrågan, identifiering och märkning, effektiva tillgångar, samt gemensamma nyckeltal och affärsplaner.

Studien visar att det finns stora möjligheter att påverka miljön positivt om hela supply chain samarbetade kring information, lager, stads- och landsbygdsdistribution.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4