nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljömärkning ovanligt vid upphandling

  • Annons 1

Endast 14 procent av landets kommuner använder sig av EU:s miljömärkning EU-blomman i sin upphandling. Det visar en granskning som Sveriges Konsumentråd gjort av kommunal upphandling.

– Fler kommuner anger att de inte får använda sig av miljömärkningarnas kriterier, men EU-kommissionen har slagit fast att kriterierna får användas som underlag för upphandling, säger Charlotte Hedin, generalsekreterare på Sveriges Konsumentråd, i ett pressmeddelande. 166 kommuner besvarade enkäten. 119 svarade att de inte använder sig av EU-blomman, 19 att det gjorde det.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Klimatet: Målen är tillräckliga – nu behövs verkstad

Debatten om politikens förutsättningar att hantera klimatfrågan, som Miljö & Utveckling arrangerade i Almedalen, ledde både till hetsig ordväxling och intressanta reflektioner. I panelen fanns Gunvor G Ericson, Svante Axelsson, Ludwig Bengtsson Sonesson och Mattias Goldmann. Du kan också se debatten, länk till filmen finns längst ned i texten.