nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljömärkning av mat ska granskas

Ett forskningsprojekt vid Högskolan på Gotland har fått 3,3 miljoner kronor av Sida för att undersöka det internationella vattenbruket ur ett hållbarhetsperspektiv.

  • Annons 1

Projektet kommer att ha ett globalt perspektiv med fallstudier i Vietnam och ska granska odlingen av till exempel fisk och räkor.

– Vattenbruket har utstått mycket kritik under de senaste 20 åren varför en mängd certifieringar vuxit fram. Vi kommer att undersöka en rad av dessa och se vad de innebär. Är de förenliga med hållbarhet?, säger Patrik Rönnbäck, projektansvarig och professor vid Högskolan på Gotlan, i ett pressmeddelande.

Projektet ska pågå i tre år och bland annat titta på hur branschen svarat på tidigare hållbarhetskritik kring matproduktionen. Även konsumenters kunskaper och attityder kring miljömärkning ska undersökas.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Kemikalieinspektionen försvarar beslut om bekämpningsmedel

Myndigheten försvarar det kritiserade beslutet om att tillåta växtskyddsmedlet Gaucho i sockerbetsodlingar. Dispensen för medlet som innehåller neonikotinoider gäller i fyra månader under våren 2019 och kan skada bin.

  • Annonskod Huvudspalten 4