nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljökriterier för städtjänster publiceras

  • Annons 1

Städtjänster upphandlas för stora summor av offentlig sektor och nu blir det lättare att ställa miljökrav inom området. Miljöstyrningsrådets publicerar kriterier för städtjänster som omfattar bland annat krav på vissa miljöledningsrutiner, att det finns en kontaktperson i miljöfrågor tillgänglig på företaget, utbildning för städledare samt krav på miljöanpassade produkter. Det finns också en bilaga med ett protokoll som ska användas vid uppföljningar.

Verktyget är tänkt för upphandlare som vill ställa miljökrav vid upphandling och inköp.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Inför lagkrav för företag att respektera mänskliga rättigheter”

Vi har på uppdrag av Statskontoret utvärderat hur svensk lag lever upp till FN:s vägledande principer för företag och mänskliga rättigheter. Vår utredning visar att det finns en rad brister. Bland annat överordnas företagens vinstintresse mänskliga rättigheter, företag hålls ytterst sällan juridiskt ansvariga och kränkningar som sker utomlands prövas ytterst sällan i Sverige, skriver tre jurister som varit involverade i arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4