nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöfrågan inte i topp i valet

De traditionella frågorna som jobb, vård och skola är i topp. Därefter kommer miljö. Det visar DN och Synovates undersökning om vilka de stora valfrågorna är.

  • Annons 1

Enligt mätningen rankas jobb, vård och skola högst av väljarna och är därmed samma välfärdsfrågor som prioriterades högst 2006. Turordningen efter dessa; miljö, pensionärernas villkor, skatter och ekonomi, är nästan också detsamma som för fyra år sedan.

Enligt DN värderar kvinnor miljö högre än män men miljöfrågans betydelse skiljer sig också mellan de två blockens väljare.

24 procent av de rödgröna väljarna anser att miljön är viktigast, mot 15 procent av de borgerliga. Det beror på två av tre av Miljöpartiets väljare sätter miljöfrågan i topp. Dock ligger miljön inte ens som topp fem hos Socialdemokraternas eller Vänsterpartiets väljare.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

It-bolaget ger de anställda gratis resande hela semestern

It-bolaget Softhouse Öresund skippar att ge en pryl till sina 80 anställda i sommarpresent. Istället får alla en varsin sommarbiljett hos Skånetrafiken – med obegränsat resande hela sommaren.