nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöforskningen ska granskas

För att förbättra beslutsunderlaget för miljöarbetet ska ett oberoende råd granska och utvärdera miljöforskning.

  • Annons 1

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, och Kungliga Vetenskapsakademin, KVA har beslutat att inrätta ett oberoende råd, Mistra Council for Environmental Evaluation, som startar sin verksamhet i januari 2012. Rådet ska identifiera och sammanställa forskningsresultat inom miljöstrategiskt viktiga områden samt analysera resultaten och fastställa hur väl underbyggda de är. De ska också föra ut vetenskapligt belagda resultat till användare och beslutsfattare, men också utveckla metoder för att utvärdera miljöforskning.

– Målet med rådets verksamhet är att förbättra beslutsunderlaget för alla som är involverade i miljöarbetet. Förebilden för rådet är SBU – Statens beredning för medicinsk utvärdering – som framgångsrikt har bidragit till utvecklingen inom sjukvården, säger Mistras vd Lars-Erik Liljelund.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

När hållbarhetschefen kör en glädjedans

Vi i offentlig sektor måste visa att vi är seriösa affärspartners och då kan vi inte bara köpa grisen i säcken. Det är inte ett okej sätt att använda skattemedel, skriver Marilouise Berg, krönikör i Miljö & Utveckling i en krönika om behovet av uppföljning i offentlig upphandling.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.