nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöforskningen ska granskas

För att förbättra beslutsunderlaget för miljöarbetet ska ett oberoende råd granska och utvärdera miljöforskning.

  • Annons 1

Stiftelsen för miljöstrategisk forskning, Mistra, och Kungliga Vetenskapsakademin, KVA har beslutat att inrätta ett oberoende råd, Mistra Council for Environmental Evaluation, som startar sin verksamhet i januari 2012. Rådet ska identifiera och sammanställa forskningsresultat inom miljöstrategiskt viktiga områden samt analysera resultaten och fastställa hur väl underbyggda de är. De ska också föra ut vetenskapligt belagda resultat till användare och beslutsfattare, men också utveckla metoder för att utvärdera miljöforskning.

– Målet med rådets verksamhet är att förbättra beslutsunderlaget för alla som är involverade i miljöarbetet. Förebilden för rådet är SBU – Statens beredning för medicinsk utvärdering – som framgångsrikt har bidragit till utvecklingen inom sjukvården, säger Mistras vd Lars-Erik Liljelund.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Regeringen skärper målen för användning av växtskyddsmedel

Regeringen har beslutat om en reviderad handlingsplan för hållbar användning av växtskyddsmedel. Bland annat sätter regeringen ett nytt mål om att skydda pollinerande insekter.