nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Det lettiska företaget omsatte år 2016 46 miljoner kronor. FOTO: Pixabay.com

Miljöföretag säljer sin verksamhet

Ragn-Sells säljer sin verksamhet i Lettland. Detta för att satsa på en ny strategi och ställa om till en cirkulär ekonomi.

  • Annons 1

– Ragn-Sells nya koncernstrategi bygger på att driva på omställningen till en cirkulär ekonomi. Försäljningen av vår lettiska verksamhet bidrar till ett större fokus på denna strategi, säger Lars Lindén, vd och koncernchef för Ragn-Sellsföretagen till tidningen Recycling.

Det lettiska företaget omsatte 46 miljoner kronor år 2016 och har 93 anställda. Verksamheten köps nu upp av bolagets vd, Agris Markss, som kommer driva verksamheten under ett annat namn. Det innebär att Ragn-Sells är verksamt i Sverige, Danmark, Norge, Estland och Polen.

Ragn-Sells ska nu börja arbeta mer med cirkulär ekonomi, där använt material ska göra mer nytta för att minska behovet av jungfruliga råvaror.

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Miljöorganisationer förlorar mot norska staten i oljemål

Att tillåta oljeborrning i Barents hav bryter inte mot grundlagen. Det menar den norska tingsrätten som nu har lämnat sitt svar i ett uppmärksammat fall där miljöorganisationer stämt staten för brott mot klimatet och framtida generationers rättigheter till ett gott liv.