nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöfokus för att nå millenniemål

  • Annons 1

I Global Monitoring Report poängterar Världsbanken vikten av att satsa på klimat- och miljöfrågor. Rapporten, som kommer varje år, presenterar hur millenniemålet ”att alla barn ska gå i grundskola 2015” ska kunna uppfyllas. De åtta millenniemålen sattes upp av FN:s generalförsamling vid ett toppmöte 2000. Ytterligare två mål som då sattes upp är ”fattigdom och hunger ska halveras till 2015” och att ”en miljömässigt hållbar utveckling ska säkerställas till 2015”. Världsbanken vädjar till givarländerna, däribland Sverige, att se kopplingen mellan matbrist och klimatförändringen och betonar att många utvecklingsländer kanske inte klarar av att nå målen utan hjälp. De behöver både ekonomisk och annan hjälp. Men även insatser för att främja hälsa, utbildning och ekonomisk tillväxt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Vegetariskt valgodis från Alliansen

Alliansens förslag till klimat- och miljöpolitik domineras av morötter, alltså stöd av olika slag, som bonus för miljöbilar. Därmed har Moderaternas politik fått stort genomslag. Med ett grönt spår för företagande, får även Centerpartiets politik genomslag, medan några av Liberalernas och Kristdemokraternas hjärtefrågor fått stryka på foten.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Nytt beslut: Drivmedel ska klimat- och ursprungsdeklareras vid pump

Regeringen har beslutat om en ny förordning där konsumenter vid bränslepumpen ska få information om drivmedels klimatpåverkan och ursprung. Sverige blir först i världen med en sådan konsumentinformation och drivmedelsförordningen kommer gälla från år 2020.