nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöfokus för att nå millenniemål

  • Annons 1

I Global Monitoring Report poängterar Världsbanken vikten av att satsa på klimat- och miljöfrågor. Rapporten, som kommer varje år, presenterar hur millenniemålet ”att alla barn ska gå i grundskola 2015” ska kunna uppfyllas. De åtta millenniemålen sattes upp av FN:s generalförsamling vid ett toppmöte 2000. Ytterligare två mål som då sattes upp är ”fattigdom och hunger ska halveras till 2015” och att ”en miljömässigt hållbar utveckling ska säkerställas till 2015”. Världsbanken vädjar till givarländerna, däribland Sverige, att se kopplingen mellan matbrist och klimatförändringen och betonar att många utvecklingsländer kanske inte klarar av att nå målen utan hjälp. De behöver både ekonomisk och annan hjälp. Men även insatser för att främja hälsa, utbildning och ekonomisk tillväxt.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Ny plan för att förbättra EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel

Europaparlamentet ska förbättra förtroendet för EU:s godkännandeförfarande av bekämpningsmedel. Parlamentet har bland annat enats om att allmänheten måste ha tillgång till de studier som används i processen med att godkänna bekämpningsmedel.