nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöcertifiering fortsatt stark

  • Annons 1

ISO 14001:2004 ökade med runt 20 procent 2006 och 17 procent 2007. Över 150 000 företag eller knappt en tredjedel återfinns i tjänstesektorn. 148 av världens 192 länder är idag miljöcertifierade. Inom EU sker ökningen främst i medelhavsländerna och i det gamla öststatsblocket. I Sverige är marknaden mättad och nyrekryteringen mycket låg. Bara 41 nya företag anslöt sig 2007 vilket betyder att 3 800 företag är certifierade. Därmed hamnar Sverige på en hedrande 9:e plats i världen, strax före Frankrike.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

”Studie från Karlstads universitet brister i vetenskaplighet”

Nyligen presenterades en studie från Karlstads universitet som påstod att plastmattor i bostaden ger upphov till upptag av farliga kemikalier hos gravida kvinnor. Studien är behäftad med brister som inte en vetenskaplig tidskrift borde ha accepterat, skriver Tekn Dr Lena Lundberg på PVC Forum – en sektorgrupp inom IKEM, i en debattartikel för Miljö & Utveckling.

  • Annonskod Huvudspalten 4