nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöbojen till Unifeeder

Unifeeder har fått Stockholms Hamnars Miljöboj 2010. Priset får de för att ha tagit fram en kalkylator för uträkning av koldioxidvinster vid sjötransporter.

  • Annons 1

På företagets webbplats kan transportköpare och andra intresserade via en kalkylator snabbt räkna ut de koldioxidvinster som kan uppnås när varor fraktas sjövägen. Tanken med Co2-kalylatorn är att visa företagen att de miljömässiga vinsterna är betydande om man väljer att använda närsjöfart istället för transporter på väg och järnväg.

– Unifeeder har visat att frivilliga miljöinsatser gör skillnad och deras arbete är ytterligare ett exempel på det miljöengagemang som finns hos många företag, säger Ulla Hamilton, styrelseordförande i Stockholms Hamnar .

Miljöbojen är ett pris som delas ut en gång per år till en person, ett företag eller en organisation som bidragit till en miljöförbättring inom sjöfarten eller ökat uppmärksamheten kring sjöfartens miljöarbete.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

  • Annonskod Huvudspalten 4

Analys: Utbyggnaden av raffinaderiet i Lysekil – en komplicerad fråga

I november 2018 gav mark- och miljödomstolen Preem tillstånd att utöka sin verksamhet i Lysekil, vilket har väckt starka reaktioner. Tillståndet innebär möjlighet att genomföra det så kallade ROCC-projektet, som skulle leda till en markant ökning av raffinaderiets koldioxidutsläpp.