nr-logo

Hållbarhet i praktiken

Miljöbilsboomen håller i sig

  • Annons 1

Miljöbilsboomen slår nya rekord med 8 641 registrerade i oktober, vilket motsvarar 38,8 procent av nybilsförsäljningen. Det är både det högsta antalet och den högsta andelen någonsin. I oktober 2007 var miljöbilsandelen 20,8 procent.

Gröna Bilisters prognos på 85 000 miljöbilar i år ligger därmed klart inom räckhåll. Gröna Bilister har i en enkät frågat samtliga generalagenter hur många miljöbilar de räknar med att sälja, med en samlad volym på drygt 102 000 miljöbilar, men eftersom den samlade nybilsförsäljningen minskar har organisationen reviderat ner prognosen till 85 000 miljöbilar. Med oktober månads 8 641 miljöbilar har det registrerats 71 754 miljöbilar i år, och de 85 000 är klart inom räckhåll.

I oktober var 73,4 procent av miljöbilarna etanoldrivna, 10,0 procent diesel, 11,7 procent bensin, 3,0 procent hybrider och 1,9 procent gasdrivna.

Etiketter:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Analys: Vem får stämma EU för otillräckliga klimatmål?

EU:s klimatmål är otillräckliga, menar en samisk ungdomsorganisation och ett flertal personer som berörs av klimatförändringar världen över. EU-domstolen har dock beslutat att avvisa deras talan och därmed inte pröva frågan i sak. JP Infonets redaktör och jurist Fanny Vesterberg analyserar talesrättsreglerna.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Energimyndigheten – lyft fram energirådgivningen!

Debatt

Rådgivning i energifrågor, så kallade EKR-verksamheter, behöver visa att de finns och därför bland annat öka synligheten på sociala medier. Energimyndigheten bör också lyfta fram rådgivningen gentemot andra myndigheter. Det menar Are Kjeang, universitetsadjunkt, Karlstads universitet, i en debattartikel hos Miljö & Utveckling.