nr-logo

Tidningen för miljöproffs

Miljöbilsboomen håller i sig

  • Annons 1

Miljöbilsboomen slår nya rekord med 8 641 registrerade i oktober, vilket motsvarar 38,8 procent av nybilsförsäljningen. Det är både det högsta antalet och den högsta andelen någonsin. I oktober 2007 var miljöbilsandelen 20,8 procent.

Gröna Bilisters prognos på 85 000 miljöbilar i år ligger därmed klart inom räckhåll. Gröna Bilister har i en enkät frågat samtliga generalagenter hur många miljöbilar de räknar med att sälja, med en samlad volym på drygt 102 000 miljöbilar, men eftersom den samlade nybilsförsäljningen minskar har organisationen reviderat ner prognosen till 85 000 miljöbilar. Med oktober månads 8 641 miljöbilar har det registrerats 71 754 miljöbilar i år, och de 85 000 är klart inom räckhåll.

I oktober var 73,4 procent av miljöbilarna etanoldrivna, 10,0 procent diesel, 11,7 procent bensin, 3,0 procent hybrider och 1,9 procent gasdrivna.

Taggar:

Kommentarer

Kommentera

Kommentarer förhandsgranskas inte. Alla kommentatorer ansvarar för sina egna inlägg. Håll god ton och följ lagen. Klicka här för att läsa våra regler för kommentarer.

Fler nyheter

Nytt webbverktyg ska öka jämställdheten på arbetsplatsen

Ett forskningsprojekt vid Luleå tekniska universitet har utvecklat ett nytt webbverktyg, ”Förändringsrutan” ska hjälpa organisationer att få jämställdhetsarbetet att bli en del av den ordinarie verksamheten och det dagliga arbetet.

  • Annonskod Huvudspalten 4

Chalmers vässar forskningsmiljö för solenergi

Chalmers vässar sin forskningsmiljö när det gäller fastighetsnära energiproduktion av solenergi. Målet är att skapa en forskningsmiljö som är unik i Europa.